Meny

Centrumsamverkan

Samverkan mellan näringsidkare i centrum .

Ökad säkerhet och trygghet i centrum med digital samverkan

Med appen Trygve samverkar ni med varandra för en tryggare stadskärna. Kommunicera med dina närmaste grannar, caféer, restauranger, krogar eller inom grupper som ni själva väljer. Tillsammans kan ni förebygga brott och hjälpas åt när någon behöver hjälp.

"I butikerna blir vi ofta utsatta för stölder och andra brott. Med appen Trygve kan vi hjälpa varandra när vi blir utsatta eller skicka varningar när stöldligorna härjar"
Kim, Butiksägare Gamla Stan, Stockholm

Varför?

Stoppa tjuven

Brottsförebyggande information och varningar delas mellan närliggande handlare eller krogägare. Varna andra när du stött på bedragare, eller larma då tjuven är på väg så kan ni stoppa tjuven eller samla bevis.

Tryggare arbetsmiljö

Ensamarbetare, vanligt med stökiga kunder? Med Trygve är grannbutikerna bara ett knapptryck bort. Det ökar både trivsel och tryggheten.

Akut information

Vid en allvarlig olycka eller annat akut tillbud så ringer man först 112. Därefter finns det oftast mer hjälp än man tror, och med Trygve når ni snabbt personer i er närhet.

"Trygve är ett tydligt mervärde för medlemmarna i centrumföreningen"
Lena, Centrumförening Södertälje

Partner, nätverk och expertis

I Svenska Stadskärnor samlas företag, organisationer och kommuner som har ambitioner att utveckla städerna. Vi på Trygve är stolta över att blivit vald som "Preferred Partner" där vi uppskattas för teknologi och metod som stöder de flesta handelsområden och "Purple Flag" städer. Centrumsamverkan som en viktig del av Samhällssamverkan

"Världens bästa grannsamverkan"

Se filmen där Polisen, kommun och butiksägare samverkar med Trygve för att öka tryggheten i Gamla Stan, Stockholm.

"I vårt köpcentrum var mottagandet positivt och handlarna kom igång direkt. Ryktet har spridit sig till handelsplatsen i närheten där även de är med."
Mats, Säkerhetsansvarig Kilenkrysset, Strängnäs

Så fungerar det

Alla användare har möjlighet att dela information i Trygve. Brådskande (röda) händelser skickas som en pushnotis i telefonen till önskade grupper. För mindre brådskande inlägg skickas en diskret signal. I samtliga fall är det möjligt att informera varandra löpande, exempelvis om en tjuven har blivit gripen.

Utöver gruppkommunikation är det även möjligt att kommunicera offentligt på kartan. Denna information kan samtliga ta del av och vid brådskande händelser skickas en pushnotis ut till de som är i närheten. Exempelvis kan kunder informeras om att centrum är öppet igen efter ett tidigare brandlarm.

På många platser i Sverige används Trygve av Polisen, nattvandrare, grannsamverkansföreningar och andra trygghetsarbetande organisationer. Genom Trygve finns det en möjlighet för näringsidkare att samverka med dessa lokala organisationer för att öka tryggheten i centrum. Det är även möjligt för de lokala väktarbolagen att agera på larm och situationer som rapporteras i Trygve, vilket kan ge betydande kostnadsbesparingar för handlarna.

Här finns information om hur du som privatperson kommer igång med Trygve.

Intresserad?

Kontakta Jesper Rosin för offert.
070-3673470, jesper.rosin@trygve.se eller via formuläret nedan.