Meny

Frågor & Svar om Trygve Connect Larmsamverkan

Behöver mina grannar också Trygve Connect Larmsamverkan för att det skall fungera?

Nej, de flesta som använder Trygve använder bara appen och är mycket nöjda. Tipsa dem om appen och be dem gå med i er lokala grupp om de inte redan samverkar med Trygve

Jag tycker att väktartjänst är bra, fungerar det med Trygve Connect Larmsamverkan ändå?

Ja, ett flertal användare med Trygve Connect Larmsamverkan har även larmcentral och väktartjänst tillkopplad. Även om grannarna är först på plats kan det ändå vara tryggt med en väktartjänst, trots att de sannolikt inte kommer i tid till en brand eller inbrott.

Vad händer om det blir ett falsklarm?

Det händer emellanåt, men konsekvenserna blir inte stora. Detta eftersom alla som får informationen kan uppdatera varandra direkt i appen. Om din närmaste granne ser att det är din svärfar som utlöst larmet kan de skriva dig och de övriga som fått pushnotisen.

Stöder samtliga larm Trygve Connect Larmsamverkan?

Trygve har stöd de allra flesta larm som kan kommunicera med en larmcentral eller med omvärlden. Det finns dock larmbolag som ännu inte valt att inte öppna upp för Trygve Connect Larmsamverkan. Trygve kan ge tips på leverantörer som stöder Trygve Larmsamverkan, dessutom med bra erbjudanden. Om du loggar in på mitt.trygve.se och går till Trygve Connect kan du se vilka larm och leverantörer som stöds.

Hur vet tjuvarna att vi har Larmsamverkan?

  • När du beställer Larmsamverkan får du dekaler som visar att ditt hus är skyddat med Larmsamverkan. Det finns även möjlighet att beställa avskräckande områdesskyltar som varnar tjuvar. Informationen på dessa skyltar är på engelska och svenska.*

Hur beställer jag skyltarna som man kan sätta upp vid vägen?

Det gör du på denna länk till självkostnadspris. Vissa larmleverantörer erbjuder även gratis skyltar om ni är flera som beställer larm och Trygve Larmsamverkan. Beställ här

Kan jag ändra vilka som skall ta emot larmet?

Det gör du enkelt på mitt.trygve.se och hur ofta du vill. Exempelvis, på sommarhalvåret då många är bortresta kan du lägga till extra mottagare som skall ta emot larmet.

Vad kan mina grannar göra om mitt larm går?

Alla grannar har möjlighet att samla information till polisen som underlättar gripande och bevis vid rättegång. Att fysiskt ingripa mot en tjuv kan medföra risker, därför bör så kallade ”envarsgripande” ske med stor försiktighet. Vid aktiverat brandlarm kan en granne undvika en större eldsvåda eller släppa ut barn eller husdjur innan elden fått fäste.

Finns det ett bra erbjudande som hela vår grannsamverkansgrupp kan ta del av?

Ja. Till skillnad från ”vanliga hemlarm” så är Trygve brottsförebyggande för hela området. Ju fler som har Trygve och Connect Larmsamverkan, desto större brottsförebyggande effekt. Skicka ett mail till kontakt@trygve.se med en kort beskrivning av gruppen, så får ni attraktiva larmerbjudanden från någon eller några av våra larmpartners.

Gå till huvudsidan för Trygve Connect Larmsamverkan