Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Hjälpen är alltid nära med båtsamverkan i Getskär

24 februari 2017

Hej Tommy, berätta om Getskärs båtklubb och din roll.

Hej, jo Getskärs båtklubb är en fantastisk gammal klubb med 106 båtplatser belägen på fastlandssidan innanför Tjörn på västkusten. Jag gör både det ena och andra i klubben, bland annat är jag med i vintergruppen och har på uppdrag av styrelsen organiserat klubben i Trygve. Trots att jag är 50-talist så är jag en av de yngre medlemmarna i båtklubben.

Getskärs båtklubb
Getskärs båtklubb och Tommy


Hur jobbar ni med Trygve och hur gjorde ni för att få med över 100 medlemmar?

Vi har två medlemsmöten per år och där har vi en stående punkt om både händelser och hur vi använder Trygve. I vår vaktstuga har vi placerat en inplastad telefon med appen installerad och instruktioner för användande. På så sätt påminns också alla på sin årliga nattvakt. Nästan alla har smartphones så vi har kunnat samla de flesta i klubbens grupp.

Har ni haft några akuta tillbud där Trygve varit till hjälp?

Ja, vi hade exempelvis i höstas en incident när en båt slet sig i hård sjö. Det fanns risk för att hela bryggan skulle ta skada så jag skickade ut i vår Trygve-grupp att jag behövde hjälp.
På under tio minuter så hade jag tio svar och ett gäng gubbar på plats med spännband och annat, så vi kunde snabbt säkra både båt och bryggan innan det var för sent!

Getskärs båtklubb


Vad skulle ni önska från oss på Trygve?

-Det finns båtklubbar längs med hela västkusten, exempelvis har vi våra närmsta grannar i Jörlanda och Stenungssund. När något sker, exempelvis om det börjar stjälas båtar hos endera av oss, vore det uppskattat om vi kunde hjälpa varandra hålla utkik och vara alerta. Likaså vore det önskvärt om polisen, genom båtsamverkan, var aktiva i Trygve.

Låter som Getskärs båtklubb jobbar föredömligt. Tack för att du tog dig tid Tommy!

-Tack själv, det är det minsta vi kan göra när ni skapat en så bra tjänst och som dessutom är gratis.

Getskärs tips till andra båtklubbar

1) Informera kontinuerligt vid medlemsmöten.
2) Sätt upp information i klubblokalen.
3) Använd vid vakt och händelser.

Intresserad att läsa mer?

Trygve är en kostnadsfri app för ett tryggare samhälle