Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Handlarna i Nynäshamn tar ansvar för tryggheten

25 augusti 2017

Vi välkomnar Nynäshamn Stadskärneförening som skrivit avtal för Trygve Centrumsamverkan.

Som på så många håll i landet gick trenden åt fel håll för handlare i Nynäshamn. Förutom mindre incidenter med exempelvis växlingsbedrägerier och snatterier, så begicks också ett par uppmärksammade rån och stölder i Nynäshamn. Handlarna tog tag i frågan genom att bilda en säkerhetsgrupp och beslutet att införa Trygve Centrumsamverkan, där Stadskärneföreningen är drivande part med stöd från Trygve.

Handlare och alla deras anställda kommunicerar med varandra i appen för att sprida brottsförebyggande information, eller be om hjälp vid brådskande situationer. Lokal trygghet angår alla som är verksamma, boende eller besökare av ett centrum. Även handlare som ännu inte är medlemmar i Stadskärneföreningen bjuds in för möjligheten att delta och engagera sig.

"Det är viktigt att vi inte fastnar i fällan att bara klaga över att vi har för få poliser. Vi måste fokusera på det vi kan påverka. För tjuvarna ska det inte kännas aktuellt att komma till Nynäshamn och utföra den här typen av brott. Här ska vi ha gjort allt för att de inte ska få med sig någonting", säger Paulin Sunesson, centrumledare för Nynäshamns Stadskärneförening.

Lokal press har skrivit ett par artiklar i ämnet. Det är alltid roligt att goda insatser uppmärksammas och balanserar nyhetsflödet.

"Handlarna ska göra Nynäshamn lönlöst för tjuvar"

"App ska göra Nynäshamn tryggare"

Vi önskar Paulin på Stadskärneföreningen och alla handlare i Nynäshamn stort lycka till samt ska göra vårt yttersta för att stödja deras goda initiativ!

Intresserad att läsa mer?

Trygve är en kostnadsfri app för ett tryggare samhälle