Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Grannsamverkan i Strängnäs - En del av samhällssamverkan

24 Mars 2017

I förra veckan var vi i Strängnäs och träffade alla kontaktombud för Grannsamverkan. Liksom alltid var det otroligt roligt och värdefullt att träffa dessa lokala samverkanshjältar.

Vi pratade bland annat om varför man behöver en app eller en digital tjänst för att grannsamverkan ska kunna bli så bra som den kan vara. Förklaringen ligger i hur inbrottstjuvar tänker. De flesta är överens om att tjuvar bedömer följande faktorer när de väljer var de ska göra inbrott:

  1. Risk
  2. Svårighet
  3. Lönsamhet

Ert jobb när ni grannsamverkar är att göra det *riskfyllt, svårt och olönsamt för tjuven att göra inbrott.

Riskfritt, enkelt och lönsamt
Riskfritt, enkelt och lönsamt


1. Gör det riskfyllt

Trygve gör det riskfyllt för tjuven att göra inbrott.

Alla tjuvar är rädda för att bli upptäckta och att det samlas vittnesuppgifter som polisen får ta del av. Trygve gör det möjligt att snabbt göra grannarna uppmärksamma på "rekande" inbrottstjuvar eller pågående brott i området. På så sätt ni kan samla vittnesuppgifter gemensamt, vilket är det sista tjuven vill. Se till att sätta upp skyltar som visar att ni samverkar med Trygve. De hittar ni här! (det går inte att använda ditt trygve-konto när du beställer skyltar, du behöver skapa ett ett konto hos vår skylt-partner)

Gör det riskfyllt!
Gör det riskfyllt!


2. Gör det svårt

För att göra det svårt, behöver du bland annat se till att du har bra dörrar och lås, att inte låta fönster stå öppna när du åker hemifrån, nu när vårsolen tittar fram.

3. Gör det mindre lönsamt

För att göra det mindre lönsamt för tjuven kan du gömma dina värdesaker och märka dina ägodelar med t.ex. MärkDNA och sätta upp dekaler som visar att du gjort detta.

Sist men inte minst

Vad gör i Trygve och vad gör du i verkliga ligvet?

Grannsamverkan är långt mycket mer än vad som går att göra i en app. Här är en bild ur vårt dokument som vänder sig till kontaktombud och som återfinns i vårt resurscenter http://www.trygve.se/resurscenter

Vad gör du i Trygve
Vad gör du i Trygve


Tack för denna gång och lycka till med er samverkan!

Hälsningar från Per på Trygve

Intresserad att läsa mer?

Trygve är en kostnadsfri app för ett tryggare samhälle