Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Exakta och ungefärliga platser på kartan

7 Mars 2017

Artikeln beskriver tips och riktlinjer för kommunikation på kartan och en lösning på ett viktigt problem.

Det finns flera fördelar med att kommunicera på en karta. Utöver att kartan är ett bra stöd för att hitta till en plats, är den även en naturlig sorteringsfunktion. På kartan kan du enkelt se information i din omgivning, vilken troligtvis är mer intressant än information som finns fem mil bort. Det är även baserat på inläggets position som Trygve kan skicka en “pushnotis” för viktiga inlägg (gula eller röda), om du befinner dig i närheten.

Finns det utmaningar med kommunikation på kartan?

Personer som blivit utsatta för ett brott, exempelvis inbrott, vill i många fall inte att deras hus blir markerat på en offentlig karta. Det är en utmaning som sedan länge finns i Polisens kommunikation. Polisen inser behovet av kartbaserad information, exempelvis för att beskriva inbrottstrender. Detta sker dock inte i Trygve där ungefärlig plats används.

Illustration

Trygve uppskattas därför för möjligheten att markera ut en ungefärlig plats på kartan genom en cirkel och plats i text som inte behöver vara en specifik adress. I Trygve beskrivs en exakt position som en ”nål” och för ungefärliga platsangivelser används en cirkel. Avsändaren kan för varje inlägg själv skriva en text som beskriver platsen, det vill säga exakt, ungefärlig eller som ett område.

Illustration
Ungefärlig position till vänster, exakt position till höger


Här är två tips för att markera platsen på kartan i Trygve:

• Sätt positionen på ett neutralt ställe om du vill beskriva en ungefärlig plats, exempelvis en rondell, eller en central punkt på en offentlig plats.

• Skriv stödjande text som visar platsen som du avser ”Frisersalongen Klippet” eller ”Nedre Bergsvägen”.

Lycka till!

Intresserad att läsa mer?

Trygve är en kostnadsfri app för ett tryggare samhälle