Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Rånarjakt i Enskede

28 december 2017
Rånjakt Enskede


Fredag den 16 december kl 23.26 tryckte Robert på den akuta larmknappen i Trygve. Någon minut tidigare hade han blivit utsatt för ett rånförsök på vägen hem från tunnelbanan. Två personer med halsduk framför ansiktet hade hotat Robert med kniv och beordrat honom att gå till bankomaten. I stället för att följa med sprang han skrikandes därifrån, viftandes med ett paraply mot rånarna. De sprang efter en bit, men hann inte ikapp.

Det bor många Trygve-användare i området. När Robert tryckt på larmet i Trygve gick det fort. Den första personen, Emanuel, var på plats hos Robert redan inom en minut. Polisen var på väg och anslöt en stund därefter.

Samtidigt kunde grannarna i området följa och bidra i jakten på rånarna via Trygve och från sina fönster. Det första signalementet skickades ut i appen kl 23.31, fem minuter efter rånet. En minut senare rapporterade Fredrik att han just sett två personer med signalementet röra sig utanför hans dörr.

Många i närområdet engagerade sig genom Trygve och kunde snabbt samverka för att hjälpa polisen i rätt riktning.

Oskar rapporterade kl 23.36 två personer som stämde överens med signalementet körde iväg med en silverfärgad halvkombi.

Eva, som tillsammans med sin man, körde runt i området, upptäckte den silverfärgade bilen 20 minuter senare. Efter samtal till polisen fick de reda på att den dessutom var falskregistrerad.

Kl 00.03, en dryg halvtimma efter rånförsöket kunde Polisen starta arbetet med att lagföra personerna i den silverfärgade halvkombin.

Intresserad att läsa mer?

Trygve är en kostnadsfri app för ett tryggare samhälle