Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Svåra tider för butiksägare och ensamarbetare - eller?

28 april 2017

Butiker är hårt utsatta av brottslighet. Varje år stjäls det varor för 6 miljarder kronor från butiker i Sverige enligt Svensk Handels nya rapport. Stölderna handlar i allt högre utsträckning om organiserad brottslighet där stölderna sker systematiskt med syfte att driva en kriminell verksamhet, enligt Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel.

Vid sidan av de stora förlusterna för butikerna är det en stor trygghetsutmaning, inte minst för ensamarbetande. Det är svårt för en enskild arbetare att hantera situationer då tjuvar kommer till butiken. Väktare är ett vanligt sätt att skydda sig, men det är dyrt och i många fall befinner sig väktarna på en helt annan plats.

Med Trygve har butiksgrannar hittat nya sätt att skydda sig och förhindra stölder och hantera hotfulla situationer. Genom digital samverkan varnar butiker varandra och hjälps åt då någon behöver. I Gamla stan i Stockholm är Polisen involverad i den digital samverkan, där samarbetet inneburit att flera stöldligor har gripits.

Denna typ av Centrumsamverkan sprids nu bland butiksdistrikt runtom Sverige. Svenska Stadskärnor, som driver utvecklingsfrågor för centrumdistrikt, uppmuntrar till digital samverkan där Trygve har valts som ”Preferred Partner”.

På Trygve satsar vi vidare på detta område och kommer lansera flera spännande tjänster som syftar till att försvåra för tjuvarna och öka tryggheten inom handeln.

Här kan du läsa mer om Centrumsamverkan

Intresserad att läsa mer?

Trygve är en kostnadsfri app för ett tryggare samhälle