Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Amerikanska Utrikesdepartementet ger Trygve hedersutnämnande för arbetet med att förbättra lokalsamhället

15 april 2016

Amerikanska utrikesdepartementet hyllar svensk app

Under TechCamp i Riga, som finansieras och drivs av det amerikanska utrikesdepartementet, fick den svenska appen Trygve en hedersutmärkelse. Grannsamverkare, nattvandrare och polis är bara några av de som idag använder appen för att underlätta sitt trygghetsarbete. Tidigare i år nominerades Sveriges största digitala trygghetsnätverk, Trygve, som Sveriges enda bidrag till Internationella TechCamp i Riga. Där fick Trygve hedersutnämnde av juryn med representanter från bland annat BBC. Utnämnandet var för sitt arbete med att öka tryggheten i lokalsamhällen. Det amerikanska utrikesdepartementet har drivit TechCamp sedan 2010 med syfte att utbilda och stödja de som motverkar extremism genom att bygga trygga och stabila samhällen.

"Vi är stolta över att få detta internationella erkännande som hedersutmärkelsen innebär. Det är inte genom polis och militär som trygghet skapas, utan genom samverkan inom samhällen. Trygve skapar förutsättningar för en effektiv samverkan mellan grannar. Genom att även inkludera lokala organisationer, företag och polis, bygger vi ett trygghetsnätverk som tar våra lokala samhällen till en helt ny nivå", säger Per Källgården.

Nästa steg för Trygve blir att växa ännu mer. Digitaliseringen har givit samhället nya möjligheter till utveckling och det måste någon ta vara på menar Per. Visionen om att alla ska kunna röra sig fritt utan att behöva känna rädsla är vad som driver honom att göra Trygve större och bättre.

alt text

Om Trygve

Trygve är Sveriges största digitala trygghetsnätverk. Med Trygves app kan användare kommunicera med andra användare och personer i sin omgivning. Tillsammans bildar de ett lokalt ekosystem för trygghet. Användarna i Trygve har månader återfunnit försvunna barn, förhindrat brott, gripit inbrottstjuvar, personer varnats för farliga situationer och mycket mer.

För mer info

kontakt@trygve.se
www.techcampglobal.org