Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

Tips om att att skapa inlägg

Frågor och svar om inlägg i Trygve

Hur bifogar jag ett dokument i Trygve?

I Trygve kan du i dagsläget inte bifoga dokument på klassiskt sätt. I stället rekommenderar vi att du använder en webb-länk till dokumentet som du vill dela, exempelvis genom att använda Google Drive. När du skapat webb-länken skriver du ett inlägg precis som vanligt och kopierar in länken i Trygve så att mottagarna kan öppna dokumentet i sin telefon eller på sin dator.

Ett inlägg kan då se ut så här: "Läs senaste grannsamverkansrapporten här: https://drive.google.com/file/d/0BwLxj5bcRKJORmVtVm90NklFWVE/view?usp=sharing "

Här hittar du information om hur du skapar en webb-länk på Google Drive. Obs. En fördel med länk till dokumentet är att du senare kan ändra dokumentet utan att skicka ut en ny länk.

Vilken färg bör jag använda i mitt inlägg?

Färgen i ett inlägg på kartan styr vilka som får informationen samt vilken signal som skickas med. Ett rött inlägg har en tydlig larmsignal. Ljudet för övriga händelser är mer diskreta.

Vi rekommenderar följande färg på inlägget:

  • Rött inlägg - Bör användas vid akuta händelser eller då personer behöver bli informerade direkt, exempelvis ett inbrott där gärningsmannen kan vara kvar i området.
  • Gult inlägg - Detta är viktig information men utan att vara brådskande. Exempelvis ett inbrott som skett under gårdagen.
  • Grönt inlägg - Bör användas för information som inte är tidskritisk men som kan vara intressant för användare ändå. I fall då det räcker att mottagarna tar del av informationen först nästa gång de går inne i appen.

Vad bör jag tänka på när jag skriver ett signalement på en misstänkt gärningsman?

Läs vår artikel på Trygve-bloggen här.

Hur får vi trygghetsrelaterade diskussioner och viktiga händelser att samsas i Trygve?

Till skillnad från Facebook är Trygve inte en social media där personer blir underhållna genom ständiga livfulla diskussioner. För vissa frågeställningar finns det dock behov av att konstruktivt diskutera en trygghetsfråga. I denna artikel tipsar vi om hur ni kan hantera diskussioner utan att störa de som endast är intresserade av att samverka vid händelser.

Hur gör jag om jag vill ändra den föreslagna adressen på kartan när jag skapar ett inlägg på kartan?

Ett flertal tips om hur du ändrar beskrivningen av platsen för inlägget hittar du här