Hej! Trygve har bytt namn till
Välkommen till den nya sajten
Meny

En jämförelse mellan Trygve och Facebook

Vi får ofta frågan om varför man ska använda Trygve när Facebook finns. Här berättar vi lite om skillnaderna.

Informationen går direkt

Vid allvarliga händelser är tiden en viktig faktor. Då räcker det inte att mottagarna får informationen nästa gång de är inne på Facebook. I Trygve skickas informationen ut direkt som pushnotis (om mottagaren tillåter). Brådskande (röda) inlägg skickas med en stark larmsignal medan mindre viktiga inlägg kommer med en svag signal.

Kommunikation i grupp och offentligt

Trygve gör det möjligt att för dig att kommunicera med Trygve-användare som befinner sig i närheten, även om ni inte är med i samma grupp. Det är extra viktigt t.ex. vid en nödsituation när hjälpen måste fram snabbt och när det inte är säkert att de personer som är med i samma grupp som du är i närheten. Det innebär också du kan använda appen och få notiser även när du är på besök i en ny stad.

Kartbaserad kommunikation

Trygve fokuserar på kommunikation som har att göra med en plats. Därför är kartan central i Trygve. Alla rapporterade händelser och inlagd information hämnar på kartan, så att det är lätt för dig att få en överskådlig bild av vad som händer i området där du bor eller där du är. Du ser dessutom vilken typ av händelse det är och vilken angelägenhet inlägget har.

Aviseringar baseras på angelägenhet och närhet, inte "Likes"

I Trygve får du aviseringar när händelsen rapporteras, du får dem direkt och inte för att den är populär bland dina vänner. Händelser som inte längre är akuta kan nedgraderas till en lägre angelägenhetsgrad, så att dessa inte skapar oro eller får människor att agera trots att händelsen inte längre är aktuell. Allt detta sker i realtid.

Upplevelsen av notiser

Trygve syftar till att skapa en tryggare och säkrare tillvaro, inte till att hålla kontakt med sina vänner. De flesta användare tar push-notiser från Trygve på betydligt mer allvar än push-notiser från annan social media.

Connect Homes

Det går att koppla in olika typer av larmsystem till Trygve, så att dessa blir en automatisk och naturlig del av samverkan för ökad trygghet och säkerhet.

De finns andra skillnader, t.ex. vår värdegrundande Uppförandekod, en hängivenhet till användarintegritet, att du slipper annonser och att de personer som liksom du har laddat ner Trygve är villiga att ställa upp för dig om det skulle hända dig något.

Självklart finns många likheter! Vi använder själva Facebook och gillar det, vi har också "vänner" och "gillar" saker som våra "vänner" lägger upp på Facebook. Facebook har på många sätt revolutionerat sättet vi kommunicerar på och som inspirerar oss när vi utvecklar Trygve. För oss finns det plats för både Trygve och Facebook just därför att det finns avgörande skillnader. Många av de saker som samverkats kring i Trygve hamnar också på Facebook efteråt, eftersom vi människor har ett behov av att prata om saker som vi varit med om.

Hoppas att vi lyckats klara ut några frågetecken!

/ Trygve-Teamet